Костадин Костадинов иска назначаване на контрольор във ВиК Дупница
Костадин Костадинов иска назначаване на контрольор във ВиК Дупница / Дарик,архив
Община Дупница ще стане гарант за поемане на дълг от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ по договор за банков кредит. Решението е на местният парламент и беше взето единодушно. Въпреки че, всички 23 общински съветници, които присъстваха на заседанието на местният парламент подкрепиха докладната записка, не липсваха обвинения кой е виновен и кой не за състоянието на болницата, както и кой да поеме отговорността от тук нататък. Костадин Костадинов поиска тази отговорност да бъде поета от д- р Йордан Никулчин.
„Аз от днес отказвам да нося отговорност за това, което ще се случи с болницата. Новото е, че ще кажа, кой ще носи отговорността“, заяви Костадинов, посочвайки д-р Никулчин. „Д- р Никулчин носи в тайни джобчета, едни тайни разчети, убеждава ни как болницата ще се спаси като си вдига постъпленията, всичко е обратно на това, което казва доклада и експертите. Ако болницата продължи да влошава своето финансово състояние моля да не бъда посочван с пръст, моля да не ме наричате здравна мафия, да не ме наричате "убиеца" на общинската болница, моля д-р Никулчин да стане да си поеме политическата отговорност“, коментира Костадинов.

От своя страна д-р Никулчин стана и заяви на микрофона, че поема политическата и морална отговорност.
Все пак ще бъде изтеглен заем от 500 000 лв. за финансово стабилизиране на болницата. Временен кредит от 100 000 лв. ще предостави община Дупница на лечебното заведение за разплащане на просрочени задължения, за да се избегне запор на сметките. Тази сума ще бъде възстановена на общината след като болницата получи кредита. Втори етап от стабилизирането на лечебното заведение ще бъде в началото на годината, когато с нова докладна и ново решение ще трябва да се изтегли още един кредит от 500 000 лв.
 
 
 
Дарик- Кюстендил