път шосе
път шосе / iStock/Getty Images
Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница, написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов, след като посети региона.



Разделен е на два участъка Дупница - Клисура и Клисура - Самоков. Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 26 млн. лв. Това е изключително важна отсечка, защото по нея минава трасето на паневропейския транспортен коридор 8, свързващ Адриатическо море с Черно море. Със завършването на ремонта на участъка Долна Баня - Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите "Струма" и "Тракия", информира Бойко Борисов.



Той допълва, че над 200 работни места за хората от района ще осигури бъдещият "Okol Lake Park", включващ в себе си голф игрище, хотел, жилищни сгради, зелени пространства и др. Цялата площ на комплекса, намиращ се в района на яз. Искър, ще бъде 3 000 дка. Стойността на проекта е 600 млн. лв. Инвеститорът е изцяло българска фирма, като представител на дружеството го уверил, че при изграждането на комплекса се спазват всички екологични изисквания.