Ивайло Константинов: Няма конфликт за интереси при обществената поръчка за избор на превозвач в Дупница
Ивайло Константинов: Няма конфликт за интереси при обществената поръчка за избор на превозвач в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио


Няма конфликт за интереси при обществената поръчка за избор на превозвач в Дупница
„Питате ме за тема, по която няма казус. Това, че някаква селска пръчка се произнесла по тема, която не съществува, аз какво да направя, да скоча от третия етаж?", заяви Ивайло Константинов по време на пресконференция. Припомням, че бобовдолската фирма „Даци Ер" обжалва решението на комисията, която ги отстрани от обществената поръчка за избор на превозвач. Двете фирми Юнион Ивкони и „Даци Ер" се явиха за линията Дупница-София и обратно.
„Не съществува казус. Какъв конфликт, какви интереси, каква поръчка, за какво говорим изобщо? Дружеството, което представлявам само за тази година е спечелило 17 процедури, на практика нямам загубена процедура, да не говорим, че в това дружество съм миноритарен собственик, да не говоря, че в случая обслужвам обществен интерес, изобщо не искам да коментирам пък случая, че става дума за традиционен превозвач. Как точно си представяте, че гражданите, които сега се возят със 7 годишни автобуси, да се качат на 30 годишните на въпросната госпожа изживяваща се като превозвачка, като не знам изобщо как има лиценз" заяви Константинов.
Той допълни, че сега 70 % от гражданите ползващи линията пътуват с намаления между 30 % и 50% от реалната. „Ако ставаше дума за нещо, от което се изкарват пари, да може би има проблем, но когато става дума, че предоставям социална услуга на граждани, които ме благославят за това, че това се случва, не виждам каква тема има да говорим. Май забравихте преди да дойде Юнион Ивкони как беше, тука има, тука няма, два ги има, три ги няма, единият на Студена, другият спрял на Дяково, обаче лесно се свиква с новото и хубавото" заяви Ивайло Константинов.
Очаква се на 20 май след сесията на ОбС Дупница, Комисията за установяване и предотвратяване конфликт на интереси да се произнесе по темата. Припомням, че Константинов сам поиска Комисията да се произнесе.