/ Влади Владимиров
С поднасяне на цветя пред паметната плоча на автора на работническия химн Дружна песен- Георги Горанов, КНСБ-Кюстендил ще отбележи Международния ден на труда - 1 май.

“Паметната плоча, която бе поставена по наша инициатива 2002 г. е на къщата на композитора, която се намира до старото Второ ОУ. Със синдикалните членове ще бъдем там в 11:00 часа. Преди дни, на 28 април почетохме паметта на загиналите при трудови злополуки работници, като бе отслужена Панихида за починалите и Молебен за здраве на всички трудещи се хора”, коментира председателят на КНСБ-Кюстендил Яни Георгиев.

200 души са започнали работа през март чрез Бюро по труда-Кюстендил

Неговото наблюдение показва, че в Кюстендил все по-трудно се намират квалифицирани работници чрез Бюро по труда. “Повечето регистрирани са без образование или са демотивирани. Работодател вече трудно може да каже на работник: ако не ти изнасят условията- напускай, чакат други, вече такива- други, няма. Просто, който можеше да работи и се чувстваше по- квалифициран вече отдавна е на Запад, което се отразява и на пенсионната и на здравната система в България”, коментира Георгиев.
Дарик- Кюстендил