Чифте баня е строена с цел развитието на Кюстендил като "европейски тип балнеологичен курорт"
Чифте баня е строена с цел развитието на Кюстендил като "европейски тип балнеологичен курорт" / netinfo
С положителен финансов резултат от 931 лв. приключва 2016 година общинското търговско дружество “Хигия”, което стопанисва “Чифте баня” или градската баня с минерална вода в Кюстендил. Счетоводната печалба през 2015 година е била малко по- голяма- 1 272 лв. Дружеството няма дългосрочни задължения.
 
“Вследствие на намалените приходи от продажби и отказа от страна на община Кюстендил на разрешение за увеличаване на цените на билетите, дружеството беше в затруднено положение, по отношение на платежоспособността си. Тежестта по разрешаването на проблема беше поета  от работниците и служителите, всички от които в продължение на 3 месеца, взимаха по 10 дни неплатен отпуск. По този начин намалиха ФРЗ. Възможностите за намаляване на разходите, чрез намаляване на персонала са изчерпани.Максимално са ограничени всички административни разходи. Дружеството не е ползвало кредити през 2016 година и изцяло е работило със собствени средства”, пише в отчета на управителя Саша Миланова до Общинския съвет, който ще го гласува на сесията си на 19 април.
 
Средносписъчният състав на предприятието за миналата година е 28 души. Като средната годишна работна заплата на 1 зает е 6 416 лв.