Германея има готовност да бие Миньор. Уреждат картотеките на двама мексиканци
Германея има готовност да бие Миньор. Уреждат картотеките на двама мексиканци / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Запазване на мястото в Югозападната "В" група и показване на стойностни игри, които да радват феновете са целите пред футболния тим на "Германея"- Сапарева баня.
"Иска ми се да не лъкатушим, като миналата година, а да показваме постоянство. Запазихме отбора от миналата година и това е добре, защото вече сме си паснали характерите. Единственият напуснал е Румен Гьонов, който отиде във "Витоша"- Бистрица. Привлякохме втори вратар, момчето е от Кюстендил- Кристиян Георгиев, за да е конкуренция на Евгени Спасов. Върнаха се в отбора Владо Шопов и Асен Нешев, имат опит и се надявам да помогнат", каза за Дарик старши треньорът Борис Кръстев.
Двама млади футболисти от Мексико могат да са полезни на "Германея" и да внесат малко екзотика в групата, но все още не е уреден статута им на престой в България с МВР, а жълтите им карти вече са пристигнали. Григорио Моско е на 18 години, а Мигел Иеска на 20 г. И двамата са показали добри качества в контролните срещи.
Още първия кръг, "Германея" посреща в неделя един от претендентите за лидери в класирането- "Миньор"- Перник. "Тежък мач ни чака, но се надявам да стартираме успешно сезона. Взимаме и допълнителни мерки за охрана, защото се очакват фенове от Перник", каза още Кръстев.
Кметът на Сапарева баня отново е декларирал пълна подкрепа за отбора, уточнени са финансовите параметри на бюджета му.