ГЕРБ- Бобов дол искат да се вземе високата заплата на Валери Радлев от БСП
ГЕРБ- Бобов дол искат да се вземе високата заплата на Валери Радлев от БСП / Дарик- Кюстендил, архив

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бобов дол Росица Борисова и Юлиан Божанов предлагат промяна в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Тя е във връзка с постъпилата докладна записка от зам.-председателя за гласуване на пълно работно време и възнаграждение на председателя на Общински съвет- Бобов дол.
"Община Бобов дол е малка община и е в изключително тежко финансово състояние, затова не е оправдано и председателят, и зам.-председателят да получават две големи заплати. Досега председателят работеше без възнаграждение и затова преди бе гласувана такава висока заплата и работно място на зам.председателя ", мотивира се Росица Борисова. "Ние предлагаме зам.- председателят да получава възнаграждение като общински съветник и длъжността зам.-председател в структурата на ОС, като работно място да отпадне. Зам.-председателят да подготвя и води сесиите само след изрично упълномощаване от председателя при негово отсъствие", допълниха още съветниците от ГЕРБ.
Изключително тежкото финансово положение, в което се намира общината не й позволява да подпомага дори крайно нуждаещите се граждани. Необходимо е максимално ограничаване на разходите, поради което плащането на възнаграждение и на зам.-председателя на Общински съвет е нецелесъобразно, смятат Борисова и Божанов.
Докладната се внася по решение на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Бобов дол. Тя ще се гласува на сесията на Общинския съвет на 27.12.2013 г.
Зам.- председател на ОС- Бобов дол е Валери Радлев от БСП. Председател- Огнян Зарев от ЛИДЕР.