Европейско първенство и Шампионска лига по бейзбол и софтбол в Дупница
Европейско първенство и Шампионска лига по бейзбол и софтбол в Дупница / netinfo

Дупница ще бъде домакин на Европейско първенство и Шампионска лига по софтбол и бейзбол. Това съобщи Петър Арбов, президент на дупнишкият клуб по бейзбол и софтбол „Девълс“. След конгреса в Лозана, Дупница спечели домакинство на Европейското първенство по бейзбол за деца до 12 години, което ще се проведе от 13 до 19 август, официално участие са зявили 8 отбора.

Още два турнира приема Дупница през най-горещия месец. От 17 до 24 ще се проведе Шампионската лига за жени група В, като Дупница е изпреварила и един от основните си конкуренти за домакинство Сан Марино. Тази година ще участват 12 отбора сред тях Англия, Швейцария и Украйна. Миналата година, когато Дупница отново бе домакин участваха 5 отбора.

На стадиноните в ж.к. Бистрица ще се проведе и Европейската купа за смесени отбори, между 24 и 30 август. Участие са зявили 7 отбора, при 5 миналата година. Кандидатурата на Дупница е получила подкрепа от президента на Световната федерация Дон Портър и вече бившия президент на Европейската- Майк Дженинкс.

"Преди активният месец август се очаква някои от отборите да проведат и подготовката си тук. Турската делегация изрази желание да проведе тук своята подготовка преди детския турнир, тъй като отскоро този спорт се развива там. Дотогава ще трябва да бъде монтирано светлинно табло и инсталирана поливна система. Около стадионите ще трябва да се оформят и допълнителни места за състезателите и за публиката. Основният проблем ще бъде настаняването на участниците", коментира Арбов.