Офис на евродепутатът Искра Михайлова
Офис на евродепутатът Искра Михайлова / Влади Владимиров
Европейският информационен офис на евродепутатът Искра Михайлова вече е на нов адрес, на главната улица “Цар Освободител” в Кюстендил, на мястото на бившия телевизионен сервис до Млечния бар. Искра Михайлова е от Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа. Тя е председател на комисията по регионално развитие в ЕП.

Гости на откриването бяха областният управител Виктор Янев, зам.- кметът Светослав Василев, ръководителят на Съвместния технически секретариат на програмата за ТГС България- Македония, Николай Дочев. Искра Михайлова е бивш зам.- министър на регионалното развитие и министър на околната среда и водите от ДПС.

Офис на евродепутатът Искра Михайлова
Влади Владимиров

Евродепутатът ще организира в началото на 2018 г. Семинар в Кюстендил, в който да участват експертите по различните Оперативни програми.
“Целта е да видим възможностите и какво може да се работи в областта и колкото е възможно да подкрепим гражданите, администрацията, НПО и фирмите на територията на област Кюстендил.

Открита съм към всякакви въпроси, които засягат работата на ЕП, както и във връзка с изпълнението на проекти, приемането на нови директиви и резолюции, които носят изменения в Българското законодателство”, заяви Искра Михайлова.

Тя даде пример с Пакета за енергетика, където има законодателна инициатива, която е преминала през ЕП, за достъпа до алтернативни доставчици на енергия, т.е. всеки гражданин да може да избере от кого да получава енергия на по- добра цена, евентуално.

Офис на евродепутатът Искра Михайлова
Влади Владимиров
 

Със съдействието на Областното ръководство на ДПС, евродепутатът Искла Михайлова има от 1 година офис в Кюстендил, но вече е самостоятелен. 
 
Дарик- Кюстендил