Елена Йончева в Кюстендил
Елена Йончева в Кюстендил / Влади Владимиров
Водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева, кандидатът за евродепутат Димитър Данчев и зам.- председателят на Предизборния щаб Кристиан Вигенин, се срещнаха с кюстендилци в голямата зала на НЧ „Братство 1869”. Гостите бяха представени от народният представител на БСП от региона д- р Иван Ибришимов и областният председател на партията Станислав Павлов.

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

5- годишният Александър й подари букет с цветя, с пожелание за победа. Синът на Лилия Евтимова, която отговаря за медийната политика на Областния съвет на БСП, се роди два дни след евроизборите през 2014 година и вече е на 1 мандат. Цветя за водача на листата и от председателят на БСП в Кюстендил Росен Димитров.

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Елена Йончева е убедена в победата на „БСП за България” на изборите за Европейски парламент в България, на 26 май.
„След като спечелим, ще видите сгромолясването на ГЕРБ, защото са се превърнали в машина за грабеж на България. Когато ГЕРБ си отидат, много хора ще се осмелят да говорят за рекета, който им е налаган, сега ги е страх от голямата бухалка на управляващите. Апартаментите с асансьор- това не е нищо, изнасят се милярди от страната, през офшорни сметки в чужбина и се купуват имоти”, заяви Елена Йончева пред кюстендилци, които я посрещнаха с бурни аплодисменти.

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Водачът на листата на „БСП за България” допълни: „Битката на 26 май е битка за достойнството на България в Европа, битка за достойнството на всеки един от нас. Сега може да спасим нашите деца и нашето бъдеще, защото в България се води грабителска политика”. Елена Йончева даде примери със срива на чуждестранните инвестиции в България, за последните 10 години, като цитира данни, че те са намалели от 11 млрд. лв. през 2008 година, до под 1 млрд. лв. през 2018 година.
„22% или 11 млрд лв. от БВП в България се губят всяка година в сивата икономика, организираната престъпност, с рекета над бизнеса. ½ от средствата които се инвестират в пътища се връщат в управляващите. Общините са превърнати във феодални владения и чрез бизнес партньори, приятели и роднини се източват средства и това обезверява младите и честни хора и те напускат страната”, коментира Йончева. Тя критикува политиката на ГЕРБ в сферата на селското стопанство и обеща промяна, така че парите от ЕС да стигнат до всеки дом, до малките стопанства и младите фермери.
Елена Йончева критикува и начина, по който са разходвани 10 млн. лв. в проекта за Балнеологичен център в Кюстендил. „Тези пари не са изразходвани по предназначение, за да има добавена стойност от тях, да идват туристи. Имате череши, овощни градини. Защо държавата не се погрижи за по- високи изкупни цени, за пазари, за преработвателни предприятия? Санират се блокове, защото може да се открадне”, заяви в Кюстендил водачът на листата на „БСП за България”.

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

„Справедливост сега” е мотото на кампанията на БСП, припомни кандидатът за евродепутат Димитър Данчев и обяви, че БСП е единствената партия, алтернатива на това управление. „Ако спечелим тези избори на 26 май, с №18 в бюлетината, ще спечелим и местните избори през октомври”, заяви Данчев.
Преди срещата в залата на читалище „Братство” с кюстендилци, Елена Йончева посети Художествена галерия „Вл. Димитров- Майстора”, където получи като подарък репродукция на негова картина от депутата д- р Иван Ибришимов.

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

„Много сме впечатлени от това, което видяхме в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил. През последните няколко години се опитват да разширят галерията – има пространство, което може да бъде използвано от млади таланти. Може да се превърне в културен център не само на Кюстендил, но и на България”. Това заяви водачът на листата за евроизборите на "БСП за България"  Елена Йончева в Кюстендил по време на среща с културни дейци. Тя попита- защо това не се случва и със съжаление отбеляза, че през последните 10 години държавата не позволява на българските таланти да се развиват и не се грижи за културата си.

Елена Йончева в Кюстендил
Влади Владимиров

Елена Йончева припомни битката, която БСП води с министъра на културата. „Това не е битка срещу г-н Банов, а срещу модела „Банов” – модела „Борисов”. „Ало, Ваньо съм” прерасна в „Ало, Банов съм”. Вярвам, че ще има промяна в България - тя ще дойде и чрез Европейския парламент", каза водачът на листата на "БСП за България". Йончева изрази надежда, че ще има справедливост. „Едно общество с крайно бедни хора не може да ражда култура. Нашият глас се чува все по-силно. Културата е интелигентният начин, по който можем да се противопоставим на модела”, отбеляза още тя.
„Нека всички се включим в битката за справедливост сега - на 26 май и ще успеем заедно”, заключи Елена Йончева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 
Дарик- Кюстендил