Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения
Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения / Дарик- Кюстендил
С връчване на Сертификати на най- активните 22 участници, приключи проекта „Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения”. От април до септември, младежи посещаваха по 2 пъти седмично детското отделение на кюстендилската болница, за да помагат на децата, които са настанени там за лечение, като ги забавляват, в специално пригодена за целта стая. Проектът се реализира от Сдружение “Партньори- Кюстендил”, чрез Центъра за работа с деца- доброволци.

Детска Оздравителница  младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения
Сдружение „Партньори-Кюстендил“
 

“Този проект се реализира само в 3 болници в страната. Приятно изненадана съм от дейността на децата, от желанието с което идваха, с това което направиха, не само за децата, но и за отделението. Почти няма майка, която да е отказала детето й да посети Оздравителницата. Доброволците отделиха време и от ваканцията си през лятото, за да идват тук. Ефектът за нашите пациенти бе наистина много добър. Благодаря на техния ръководител Анелия Велинова и ръководството на болницата, най- много благодаря на децата за добротата и отзивчивостта им”, коментира пред Дарик д- р Мая Кирилова, началник на Детско отделение в МБАЛ “Д- р Никола Василиев”. Тя допълни, че младежите- доброволци са изрисували с приказни и анимационни герои коридорите на отделението, които вече са много по- приветливи и весели.

Детска Оздравителница  младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения
Дарик- Кюстендил

Детска Оздравителница  младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения
Дарик- Кюстендил

Детска Оздравителница  младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения
Дарик- Кюстендил
 

Сдружение „Партньори - Кюстендил” е едно от 3-те в страната, което работи по проект „Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения”. Обособено е и място в детско отделение за терапевтични мероприятия, които ще спомогнат за повече детски усмивки в дните на лечение. Сдружението домакинства на Център за работа с доброволци, част от Национален алианс за работа с доброволци. Доброволците, за да се включат в изпълнение на проекта, участваха в две организирани обучения, които се проведоха в Детско отделение на Многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Никола Василиев” и в обучителната зала.

“Между 50 центрове в страната, за наша радост бяхме сред трите одобрени да участваме в проект „Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения.  Изключително доволна съм от работата на доброволците и им благодаря. Обещахме си този проект да има устойчивост и от януари 2019 година, ще посещаваме всеки месец Детско отделение, за да правим творчески ателиета с децата, които се лекуват там”, каза пред Дарик Анелия Велинова, координатор на Центъра за работа с доброволци. 
 
 
Дарик- Кюстендил