Двуметрова кошница очаква гостите на празник на черешата в Кюстендил
Двуметрова кошница очаква гостите на празник на черешата в Кюстендил / netinfo
Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, организира юбилейно десето издание на Празника на Черешата 2017, който ще се състои на 24 и 25 юни.
В първия ден -  24 юни (събота) - центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци, занаятчии, производители на череши, любители и гости на празника. Официалното откриване е от 11:00 часа, като по традиция на изложба-базар ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд. Програмата за деня включва Фолклорен празник „Черешчица род родила” от 12:00 часа и обявяване на резултатите от конкурса.
Организаторите канят всички любители на черешовия плод, да заповядат на Състезание по надяждане с череши от 13:30 часа, като за победителите са осигурени награди.
Специално за посетителите на Кюстендил и всички желаещи, Община Кюстендил подготвя информационен тур от 16:00 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.

Организаторите на празника ще зарадват кюстендилци и гостите на града с концерт на група „Б.Т.Р.” от  19:30 часа на площад „Велбъжд”, обичана от  поколения фенове на рок-музиката. Начало на музикалното събитие ще поставят известният на клубната сцена DJ Ross; риалити звездата от първото издание на „Star Academy” - Клавдия Драганова и кюстендилецът Кристиян Янкулов, който наскоро представи видеото към първата си песен, след успешното представяне в музикалния формат „Х фактор”.
Кулминацията на празничния концерт са музикантите от „Б.Т.Р.”, които ще зарадват рок-феновете с изпълнение на любимите хитове – „Цвете от луната”, „Елмаз и стъкло”, „Спасение”, „Море от любов” и други.