Двойно повече маркировка е положена тази година по улиците на Кюстендил
Двойно повече маркировка е положена тази година по улиците на Кюстендил / netinfo
"Двойно повече маркировка е положена тази година по улиците на Кюстендил в сравнение с миналата", заяви Георги Джоглев, председател на комисията по транспорт в община Кюстендил. Общински съветници задаваха въпроси за липсваща маркировка в централната градска част, а Атанас Гергинов предложи да се поставят изкуствени неравности на улица ”Хаджи Димитър”, които да намаляват скоростта, с оглед големият брой ученици, които пресичат улицата.
„Няма нито едно училище или детска градина, в района на които да не е поставена маркировка, поставя се и навсякъде в централната градска част.

Пешеходни светофари срещу задръстванията на главната улица в Кюстендил?

Това ще продължи докато атмосферните условия го позволяват.За новите улици поставянето беше предвидено за тази седмица, но дъждовното време не позволи. Ще има пешеходни пътеки на всички еднопосочни улици - „Хр. Ботев”, „Даскал Дамаскин”, „Стефан Караджа”, ще бъдат поставени и изкуствени неравности и върху тях ще се положи маркировка „Зебра”.Дъждът вече спря и до края на другата седмица това ще бъде изпълнено”, заяви Джоглев.
Той уточни, че комисията работи съвместно с общинските съветници и именно по предложение на Огнян Атанасов са направени  промени при организация на движението на конфликтното по отношение на пътно-транспортните произшествия кръстовище на ул. „Даскал Дамаскин”.Там ще има две по- груби изкуствени неравности преди стоповете, които ще забавят движението на пресичащите главната улица моторни превозни средства. Отново по идея на съветника Огнян Атанасов ще бъдат начертани паркоместа при ИТ.