Движение България на гражданите- Кюстендил иска отново Кунева за председател
Движение България на гражданите- Кюстендил иска отново Кунева за председател / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

20 делегати от Кюстендилска област ще участват във Второто Националното събрание на "Движение България на гражданите", което е неговият най-висш форум. На него ще бъде избрано и ново ръководство на партията.
"Ние заставаме зад кандидатурата на Меглена Кунева за нов мандат като председател. За член на Националния съвет предлагаме Сергей Петков, който отговаряше досега за нашата област", каза областният координатор на "Движение България на гражданите" Силвия Велкова.
Кандидатите за 39 места в Националния съвет на партията са 115 човека, а тези за Контролния съвет - 22. Областните координатори влизат по право в Националния съвет.
На събранието ще бъде гласувана и политическа резолюция, която трябва да определи какво ще е сътрудничеството на партията с Реформаторския блок, както и да даде оценка на политическата ситуация в момента.
Председателят Меглена Кунева ще направи отчет за първата година от създаването на движението, предсрочните парламентарни избори и визията за развитие на "Движение България на гражданите" оттук нататък.
На форума ще бъдат и обсъдени предложения за промени в устава, като едно от тях е увеличаване състава на Националния съвет и създаване на орган за оперативно ръководство. Очаква се да бъде обсъдено и засилване на ролята на местните структури във взимането на решения.
На Второто национално събрание ще присъстват близо 1000 делегати от цялата страна, които бяха посочени на отчетно- изборни събрания, проведени от юни до септември. Броят на делегатите от дадена област се определя на база резултатите от изборите, като на 150 гласа се полага 1 делегат.
"Движение България на гражданите" има структури в 7 от 9 общини в областта, като няма организирано присъствие само в Рила и Трекляно.