Духът на немската Коледа в Кюстендил
Духът на немската Коледа в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Демонстрационна изложба, озаглавена "Немска Коледа" показа Етно център "Рубин". Точно по немски, всеки гост имаше уникалната възможност да се потопи във вековната традиция на греяното вино и лакомства, приготвени по оригинални рецепти.

Духът на немската Коледа в Кюстендил
netinfo

 


Любителите на домашно приготвените специалитети дегустираха традиционни за немската Коледа сладки и световноизвестния щолен. Изключително вкусни бяха и берлинския сладък хляб и алпийския хляб, кексът с моркови и сладките с брашно от лешници, кокос и нетрадиционни за българския вкус подправки като карамфил, кордамон и джинджифил.
От Етно център "Рубин" се бяха опитали да пренесат в Кюстендил духът на Немската коледа с откритите базари с вкусни сладкиши и греяно вино, от които всеки може да опита.

Духът на немската Коледа в Кюстендил
netinfo

Духът на немската Коледа в Кюстендил
netinfo

 


Сладкишите бяха приготвени от Мария и Щефан Губе, Екатерина Попова и Щефан Кригер, те разказаха как в Германия много жени си вземат едноседмична отпуска преди Коледа , за да приготвят маслени сладки, щолен и всякакви вкуснотии, които споделят с роднини и съседи.

Духът на немската Коледа в Кюстендил
netinfo


Безспорно, атракцията беше немското греяно вино, в което освен вино има и резени портокал, анасон,кардамон, карамфил, захар и канела.

Духът на немската Коледа в Кюстендил
netinfo