/ Влади Владимиров
"Основната работа на ръководството и на всички структури в следващите няколко месеца ще бъде да работим за утвърждаване на ДБГ като най-силната партия вдясно", заяви пред структурите на ДБГ в Кюстендилска област Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите".

Делчев, д-р Красимир Гълъбов, член на ИС на ДБГ и областният координатор на ДБГ Силвия Велкова се срещнаха с членове на ДБГ от областта.

Според думите на Делчев Реформаторският блок е успял да наложи дневен ред в 43тото НС, но не и да го защити. РБ има решение да бъде опозиция на това корупционно управление, но има хора, които на думи са опозиция и в следващия ммент се договарят с управляващите.

Вие ми възложихте на конгреса изграждане на антиГЕРБ коалиция, която да се противопостави на този порочен модел на управление и в този смисъл ДБГ не се задоволява само с думи, ако в следващите 2 седмици няма ясен сигнал за опозиционност от страна на всички в РБ, ДБГ ще напусне Блока, каза Делчев по повод решението на Националния съвет на ДБГ.

Членовете на ДБГ в областта подкрепиха решението на Националния съвет. Те заявиха категорично, че ще продължат да работят силно присъствие на ДБГ в региона и за създаване на демократична общност на местно ниво.

Силвия Велкова заяви, че в следващия месец ще бъде насрочено заседание за избор на ново ръководство на ДБГ-Дупница. Оставката на настоящото ръководство е приета, има много членове в Дупница, които са готови да поемат щафетата. "Радвам се, че хората, с които сме работили досега остават вдясно и също биха работили за обединение на демократичните сили", добави Велкова.