Детският тим на ФК Кюстендил започва пролетния полусезон с нова екипировка
Детският тим на ФК Кюстендил започва пролетния полусезон с нова екипировка / Дарик Нюз,архив

Безплатен комплект анцузи очаква футболистите от отбора на ФК "Кюстендил"- деца Б, който участва в първенството за областите Кюстендил и Перник. Още в началото на сезона, ръководството на клуба обяви, че тренировките ще са безплатни, а децата получиха нови екипи.
Футболният тим- деца Б е съставен от момчета, родени 2002 и 2003 година, като бе сформиран буквално дни преди началото на есенния полусезон, изигра 9 мача, записвайки 4 победи, 1 равенство, и 4 загуби, при голова разлика 20-30. Отборът бе напуснат през зимната пауза от двама играчи, единият от които голмайстора на тима Асен Витанов, с 12 попадения през есента. Вратар на тима е Николай Стоянов, който е на този пост 7-ма година и има изиграни 82 мача. Сред другите лидери на тима са Веселин Христов и Григор Карабаджаков, информират от клуба. Треньор на отбора е Любо Тончев, президент на клуба е Светослав Григоров.
Първият мач за новия полусезон е на 20-ти март в село Шишковци срещу "Велбъжд". От ръководството заявиха, че всяко желаещо дете е добре дошло и "ще бъде посрещнато отзивчиво и професионално".