/ netinfo
Благодарение на средствата, които се събират в помощ на Костадин Костадинов от Кюстендил, той вече започна лечението си в Истанбул. Първата операция на лявото око на загубилият зрението си Костадин е факт.

„Първата стъпка беше много важна за трансплантацията на малък имплант, който се сложи в окото на Костадин.Направи се и допълнителна манипулация по изчистване на кръвоносните съдове в окото, защото и те са засегнати от срастването, което имаше на окото.Беше изчистено и срастването, сложи се малък имплант и се присади плацента.

Правят първа операция на Костадин, той благодари на всички помогнали със средства

Операцията продължи 2 часа.След като видя окото професорът беше категоричен, че резултатът трикратно надминава очакванията му.Сега Костадин се  възстановява, предписани са му лекарства, от кръвта му беше направен серум, който също го слагаме като капки в окото”, разказа неговата приятелка Нели.

Костадин Костадинов от Кюстендил
netinfo

На двамата на 8 май предстои отново пътуване до Истанбул, където на 9 май професорът ще свали конците , които има в окото , ще го прегледа и ще насрочи дата за решаващата втора операция, при която ще се постави имплант, с който да вижда.Тогава той ще даде оферта, колко ще струва втората операция.

Костадин Костадинов от Кюстендил
netinfo

„Благодарим на всички, които ни помагат и ви молим отново да ни подкрепите, защото сме в решаващата фаза на лечението на Костадин.Ако преди професорът даваше 70- 80 % гаранция, че той ще вижда , сега казва , че на 100% Костадин ще възвърне зрението си и ще е пълноценен.Голям плюс е , че организмът му приема импланта, няма болки в окото и се възстановява добре”, каза още Нели.

За всеки, който желае да помогне във финалния етап на борбата на Костадин да вижда дарителската сметка на Костадин е:

Костадин Митков Костадинов в ОББ
IBAN:BG14UBBS80021067167040


Костадин Митков Костадинов е и поредната кауза, на която в момента се е посветила  фейсбук групата Благотворителен базар- Животът на бебе Дилян.