Да помогнем на Стефи
Да помогнем на Стефи / Личен архив
Стефания Светлинова Йовева е малко момиченце от Кюстендил, на което е поставена диагноза -конгенитална глаукома. Родителите й се нуждаят от финансова подкрепа, за да продължат лечението на детето си. На 03.11.2018, от 10:30 на площад “Велбъжд” ще се проведе благотворителен базар в подкрепа на Стефи.
 
Стефи е на 1 година и 3 месеца, на 8 месечна възраст и поставят страшната диагноза. Очното налягане на детето е било 40mmHg, при допустимо 10-21mmHg. Оперират дясното й око през юни месец, а през юли- лявото. Всеки преглед на очите и мерене на очно налягане се прилага с анестезия . До тук са 7.
Септември месец изследванията показват,че Очното налягане отново се покачва и на двете очи, което означава, че заболяването не е спряно, въпреки медикаментите. Високото очно налягане уврежда очния нерв и води до слепота.
 
Не се знае Стефи, до колко и какво вижда, защото е много малка. Това може да се разбере след 3- годишна възраст.
 
“В България не дават надежда с обяснението, че глаукомата не се лекува.В чужбина лечение има!! Семейството на Стефи се обръща към чуждестранни клиники и всеки момент очакват точната оферта за лечението. Хубавото в случая е, че Стефи е още в ранна детска възраст и шансовете и да пребори болестта са по- големи.
Приятели, нека помогнем на Стефи, да израсне едно будно и палаво дете. Нека подадем ръка на семейството й”, пише в създадената група в социалната мрежа Фейсбук.
 
Линк към онлайн базара:
https://www.facebook.com/groups/2162008314059805/

Банкова сметка в лева:ДСК
BG88STSA93000025662863
BIC:STSABGSF
Стефания Светлинова Йовева
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил