Д- р Иван Ибришимов
Д- р Иван Ибришимов / netinfo
Кандидатът за народен представител д- р Иван Ибришимов от “БСП за България” критикува политиката на ГЕРБ в сферата на здравеопазването и определи като, цитирам- нелепа демонстрираната им кампанията загриженост.
“Фактите говорят сами, а избирателите не трябва да бъдат подценявани с поредните празни приказки. В мандата на първия кабинет на Бойко Борисов бяха доведени до фалит 17 общински болници, между които и тази в Бобов дол. Държавните болници останаха със сериозни задължения, а именно около 500 милиона лева. При второто правителство на ГЕРБ, управляващите “успяха” да изправят пред фалит още 11 общински болници, сред които, за съжаление е и тази в Дупница. Сега сме свидетели на липса на каквато и да било реакция на подкрепа от страна на управляващите, при положение, че финансовото състояние на лечебното заведение, на което разчитат жителите на няколко общини, е в резултат на тяхното управление. Гръмките изявления за здравеопазването като приоритет на ГЕРБ са поредният пример за брутален популизъм, на фона на скандала с ваксините и въвеждането на пръстовия отпечатък, който доведе не само до неудобства за пациентите, но и до харченето на излишни средства, от и без това изпадналите във финансов колапс болници”.
Д- р Ибришимов определя като абсурдни и изтъкваните от кандидатите за депутати, които досега бяха управляващи, приоритети в социалната политика.
“Припомням само, че ГЕРБ и партньорите им в парламента гласува против редица социални законопроекти, предложени от парламентарната група на БСП, свързани с увеличаване на детските надбавки, майчинството, пенсиите и др. Именно тази “социална” политика, която отново е приоритет само по време на кампания, стана причина на протести, да излязат майки и хора с увреждания, които се почувстваха не само пренебрегнати, но и унизени от отношението на държавата”, коментира още кандидатът за депутат от “БСП за България”, втори в листата за регион Кюстендил.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 
 
Дарик- Кюстендил