Д-р Антония Първанова и КОД залагат на младежкото и женско предприемачество
Д-р Антония Първанова и КОД залагат на младежкото и женско предприемачество / Дарик- Кюстендил

Избори за ЕП 2014

Водачът на листата на коалиция КОД Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП се срещна с жителите на Дупница и Кюстендил. Мотото на кампанията е "Започва нещо ново", с №17 в бюлетината.

Д-р Антония Първанова и КОД залагат на младежкото и женско предприемачество
netinfo

Основното нещо, което споделят хората е свързано с ключовата дума- Работа. "Даваме си сметка, че не е лесно да се говори истината за работа и предприемачество в България. Лъжа е да се казва, че ще върнем българите в България и то веднага, защото тук има около 440 000 безработни и навън още около 1,5 млн. българи в работоспособна възраст и дори да се върнат около 100 000 това би довело до тотална криза. Като евродепутат мога да се погрижа за хората, които работят в ЕС да получават равно заплащане, да не бъдат дискриминирани, да получават добра работа, според квалификацията си, а не да се изхвърлят към най-непривлекателните работни места или в сивия сектор. Нашите студенти да не бъдат дискриминирани, а да имат достъп до образование и стипендии като местните студенти. Давам си сметка, че в страната има нужда от ново управление, което не концентрира ресурса към монополите и олигарсите, а да се обърне внимание на малкия и среден бизнес, който е гръбнака на европейската икономика", заяви пред Дарик д-р Антония Първанова.

Като евродепутат в Европейския парламент, тя е успяла да прокара европейско законодателство за защита правата на пациентите и да издейства още 5,5 млрд. евро за разработка на лекарства за онкоболните, за иновативна медицина, както и допълнителни 2 млрд. евро за женско предприемачество. Д-р Първанова е на 9-то място по активност от 766 евродепутати.

Д-р Антония Първанова и КОД залагат на младежкото и женско предприемачество
netinfo

"Това ми дава основание да смятам, че съм влиятелен евродепутат и мога да работя за интересите на България и да убеждавам колеги от други национални делегации за подкрепа на определена кауза.

Парите от еврофондовете трябва да се дават за проекти с добавена стойност, а не на и без това богати хора, както в българското земеделие се субсидират доходите на милионери. Тези пари могат да са за околна среда, екотуризъм, възобновяеми енергийни източници. България трябва да има отношение към общия енергиен пазар, какъв ще е нашият дял, какъв вид енергия ще изработваме и как ще я транспортираме", заяви водачът на листата на коалиция КОД, с №17 в бюлетината.

Д-р Първанова разкритикува и европейската политика към бежанците, както и опитите да се създава лошо отношение към българи и румънци, като в момента големите европейски страни предпочитат да наемат за работна ръка хора от техните бивши колонии.
Антония Първанова е залага на методи за стимулиране на младежката заетост, но чрез иновативен бизнес. "Аз съм идентифицирала 23 бариери в европейските директиви пред малкия и среден бизнес, а в България, където има лицензионен или регистрационен режим, това е корупционна тапа", заключи кандидатът за евродепутат.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.