/ Дарик-Кюстендил
Цирково шоу ще събере почитателите на древното изкуство в салона на общинския театър, от 18.30 часа. Празникът, който ще се чества с подкрепата на Община Кюстендил се отбелязва от 2010 г. по инициатива на Световната циркова федерация, за да се популяризира цирковото изкуство като част от световното културно наследство.

Публиката ще види невероятни артистични умения и дресура на голям брой екзотични животни. Спектакълът е по идея на младия и талантлив кюстендилец Християн Паунов, който от няколко години събира овациите на зрителите в най-престижните български и европейски циркове със своята оригинална дресура на котки и прецизен баланс върху опъната тел.

За участие са поканени „Принцесата на българския цирк” Еми Велкова, чиято майка, легендарната циркова артистка Емилия Иванова е първата българка записана в книгата за рекорди „Гинес”.

Децата ще видят изпълненията на страхотния Мартин Алексиев, който в образа на „малкия Индиана Джоунс” ще пристигне в компанията на два крокодила, десет питона, игуана, тарантули и огромни папагали „Ара”.

Шоу за Световния ден на цирка
Дарик- Кюстендил

Шоу за Световния ден на цирка
Дарик- Кюстендил

След спектакъла всички желаещи ще могат и да се снимат с животните. За перфектното настроение ще се погрижат още невероятните факири дуо Миракъл и най-малкият клоун в света Яшко.

Водещ на шоуто е популярният телевизионен шоумен и отявлен почитател на цирковото изкуство Драго Драганов – „Чая”, чиито родови корени също са от кюстендилския край.

Шоу за Световния ден на цирка
Дарик- Кюстендил

Билети ще се продават на касата на театъра, с цени от 6 лв. - за децата от 3-12 години; 10 лв. - за възрастни. Представлението в Кюстендил е от 18.30 часа.
 
Дарик- Кюстендил