111 секции за изборите за ЕП в община Кюстендил
111 секции за изборите за ЕП в община Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив
РИК- Кюстендил определи съставите на СИК на територията на област Кюстендил и разпределение на местата на ръководствата на СИК в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени на 26 май 2019 г., съобразно броя на избирателите в съответните избирателни секции
В Община Кюстендил  ще работят  68 избирателни секции в състав от 9 членове  и 43 избирателни секции в състав от 7 членове. Общият брой членове на СИК ще бъде 913 души.
 
В Община Дупница  ще има 51 избирателни секции в състав от 9 членове  и 24 избирателни секции в състав от 7 членове – общ брой членове на СИК: 627
В най- малката община от област Кюстендил- Трекляно ще има само 9 секции на изборите за Европейски парламент, с по 7 членове или общо 63 души ще са ангажирани с изборния процес.

РИК- Кюстендил разпредели и местата в ръководствата на СИК в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26 май 2019 г. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

В Община Кюстендил, ГЕРБ ще има 297 членове на СИК, от тях 111 на ръководна позиция. 111 ще бъдат в ръководствата на комисиите и представителите на БСП за България, които ще са общо 247. Обединени патриоти, ДПС и Воля ще имат по 111 членове в комисиите и съответно по 47/ 43 и 21 на ръководни позиции. Реформаторски блок и КП България без цензура ще имат по 18 членове в СИК в Община Кюстендил.
 
Дарик- Кюстендил