Бронзов медал за Айрън Рамадановски от турнира Петко Сираков. Стефан Тодоров на турнир в Иран
Бронзов медал за Айрън Рамадановски от турнира Петко Сираков. Стефан Тодоров на турнир в Иран / БФБ

Айрън Рамадановски спечели бронзов медал от международния турнир за юноши „Петко Сираков и Иван Илиев". Той е трети в категория 85 кг., а не 6-ти както пише на сайта на федерацията, уточни главният треньор на клуб „Васил и Георги Илиеви"- Кюстендил Валери Райчев. Втори в тази категория се класира друг българин Кирил Милов, като и двамата загубиха схватките си от шампиона от Унгария.
„Айрън Рамадановски запазва шансове да участва на Европейското първенство", което е в края на месеца в Русе. Шансове за националния отбор има и Августин Спасов в категория до 59 кг. Той е на лагер в Самоков", коментира Райчев.
Августин Спасов се класира 13-ти, а Наско Георгиев е- 19-ти на турнира „Петко Сираков".
Друг талант от кюстендилската школа, Стефан Тодоров е в националния отбор за кадети, който замина за турнир в Иран. Схватките на "Ядегар Имам къп" са на 3 и 4 март в град Ком. Тодоров е избора на треньорите Даниел Симеонов и Юлиян Георгиев за категория до 76 кг.
Носителката на приза „Спортист №1 на Кюстендил" в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, Евелина Николова ще се бори при 55-килограмовите на ЕП в Рига. Тя е носителка на 3 медала от големи първенства през 2015-та.