/ Правителствена информационна служба
Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Рилския манастир. Той съобщи, че започва укрепването на свлачището и пътят към манастира ще бъде оправен.

На правителственото заседание в сряда миналата седмица бяха отпуснати 1,6 млн. лв. за пречиствателна станция за Рилския манастир.

"Днес започва да се укрепва свлачището и пътят ще бъде оправен. Да се види, че работим и то бързо. Каквото сте поискали, това получавате. Аз се шегувах, че ни струва по 10 млн. лв. всяко идване тук и май толкова станаха", каза на влизане Борисов.

Бойко Борисов Рилски манастир
Правителствена информационна служба


"Свършили сме си всичко, което сме обещали", обобщи премиерът.

Игуменът на Рилския манастир, Адрианополският епископ Евлогий, разказа, че в разговор с премиера е била уточнена субсидията за реставрацията.

Бойко Борисов Рилски манастир
Правителствена информационна служба


Малко по-късно на пътя за Рилския манастир министър Аврамова даде подробности за ремонта и укрепването на свлачището, който ще струва 6,5 млн. лева.

Бойко Борисов Рилски манастир
Правителствена информационна служба


"Това, което преди 1 седмица поех като ангажимент, Аврмова го направи в сила. Виждате колко техника, алпинисти, какво ужасно срутище. Сега ще има огромна бетонна стена, за да пазим пътя", обясни премиерът.

"Стартирали са строителните дейности, с апинисти се свалят паднали дървета, ще се изгражда подпорна стена 150 м.", уточни министър Аврамова.