/ iStock/Getty Images
Всеки втори емигрант е на възраст 20-39 години
Общо 2 454 души от област Кюстендил са променили своя настоящ адрес в рамките на страната през 2019 година, а други 1 043 души са емигрирали в чужбина, съобщиха от териториалната статистика.

Населението на България падна под 7 милиона

Всеки втори емигрант е на възраст 20-39 години.
Близо 54 процента от емигриралите в чужбина са жени, сочат още данните на статистиката. От изселващите се от област Кюстендил в други области на страната, най-голям брой са избрали областите София и Благоевград за свое ново местоживеене.

Това са и областите, от които идват най-много заселници в областта. През 2019 г. заселилите се в област Кюстендил от страната са 2 297 души. Хората, сменили местоживеенето си от чужбина в България - български граждани, завърнали се в страната и граждани на други държави, получили разрешение за постоянно пребиваване в страната, са 637-ма. През 2019 г. в преселванията между населените места в област Кюстендил са участвали общо 1097 души.

Няма неразкрити тежки престъпления на територията на областта през 2019 г.

Относителният дял на преселилите се от градовете в селата /42 процента/ е по-голям отколкото в обратното направление - "село - град" - 32,2 на сто, сочат още данните на статистиката.
БТА