Благотворителен базар за Стефи
Благотворителен базар за Стефи / Светлана Зашева
Благотворителен базар, в подкрепа на лечението на 1- годишната Стефания Светлинова Йовева от Кюстендил се организира за 3- ти ноември, от 10, 30 ч. на пл. “Велбъжд”.

“Преди две години, цяла България се обедини, за да подкрепи нас-И УСПЯХТЕ!
Сега е време да подадем ръка и на СТЕФИ”, написа майката на Валентин Зашев, Светлана Зашева. Малкият Вальо, който вече е на 5 години, успешно се пребори с левкемията.
 
Стефи е малко момиченце от Кюстендил, на което е поставена диагноза -конгенитална глаукома. Родителите й се нуждаят от финансова подкрепа, за да продължат лечението на детето си.

Да помогнем на Стефи
Личен архив

Стефи е на 1 година и 3 месеца, на 8 месечна възраст и поставят страшната диагноза. Очното налягане на детето е било 40mmHg, при допустимо 10-21mmHg. Оперират дясното й око през юни месец, а през юли- лявото. Всеки преглед на очите и мерене на очно налягане се прилага с анестезия . До тук са 7.
Септември месец изследванията показват,че Очното налягане отново се покачва и на двете очи, което означава, че заболяването не е спряно, въпреки медикаментите. Високото очно налягане уврежда очния нерв и води до слепота.
 
Семейството на Стефи се е обърнало към чуждестранни клиники и очаква точната оферта за лечението. В България, такова не се предлага.

 Линк към онлайн базара:
https://www.facebook.com/groups/2162008314059805/
Дарик- Кюстендил