Община Дупница
Община Дупница / Дарик-Кюстендил, архив
7 дупничани през изминалия един месец се опитаха на спечелят доверието на съгражданите си. Кой е успял ще стане ясно след изборите днес. Освен това дупничани ще изберат и 33-ма съветници, за място в ОбС се борят 16 кандидатски листи.

За кмет на селата Бистрица и Червен брег се явяват по 4-ма кандидати за всяко, по трима за селата Крайници и Самораново и по двама за селата Джерман и Яхиново. С право на глас са 40 589 човека по данни на ГРАО – Дупница.

В община Сапарева баня кандидатите за кметското място са 3-ма, с право на глас са малко над 6 000 жители. Те ще гласуват в 10 секции, като една от тях е подвижна.
Кандидатите за кмет на село Сапарево са 4, на село Ресилово също 4, на село Овчарци 2-ма. Кандидатските листи за общински съветници са 6.

В община Бобов дол един от четиримата кандидати ще седне в кметския стол. С право на глас са малко над 7 000 души. Кмет на кметство в миньорската община ще избират само в две села.

Големо село, където кандидатите са четирима и Мламолово, където жителите на селото ще избират между петима техни съселяни. Секциите в община Бобов дол 27, 3 от който подвижни.