Дупница
Дупница
Подготовката за „Минута за Коледа” продължи повече от месец, като във всички факултети бяха поставени кутии и листове за писане на коледни послания до непознати.

Минута за Коледа
дарик кюстендил


Студентите написаха 500 писма, които да бъдат раздадени във всички краища на страната. Идеята е повече хора да бъдат щастливи и да се почувстват специални. Заместник-председателят на Студентски съвет Рени Петрова, която е дупничанка разнесе 50 писма на случайни получатели в Дупница.

Минута за Коледа
дарик кюстендил


“Минута за Коледа” е не просто инициатива, а начин да бъдем по-добри и по-светли. Да дадем частица любов от нас самите, която да зарадва нечие самотно, плачещо или пък щастливо сърце. За мен това е кауза. Каузата да направиш щастлив един непознат, да го накараш да се усмихне и да повярва, че Коледа е магия” сподели младото момиче. А нейното послание е да бъдем повече от това да съществуваме.
 

Минута за Коледа
дарик кюстендил

„Нека бъдем човечни и смирени. Нека бъдем най-добрата версия на себе си и помагаме с това, в което сме най-добри. Нека обичаме близките си и им показваме колко са ценни за нас.Човек е създаден да вярва, да има надежда. Аз вярвам, че всеки един е важен, че всеки един е повече от това, което показва. Желая на всички да бъдат вдъхновители и носители на доброто, да отворят сърцата си и да вярват в чудеса” сподели още Рени Петрова. Така в коледната сутрин част от дупничани получиха коледно пожелание от непознат в пощенската си кутия. Написано с внимание и вяра в чудесата.

Минута за Коледа
дарик кюстендил