Етно център Рубин
Етно център Рубин / Дарик- Кюстендил
Етно център "Рубин" отбеляза днес празника на Св. Спиридон, покровител на занаятчиите и 5 години от създаването на центъра.
„Преди 5 година на 12.12. стартира Етноцентъра и датата не е случайна, защото Св. Спиридон закриля занаятчиите.В годините се развиваме много добре, правим Балканска черга, немската Коледа. На 23 декември ще направим Коледен базар през етно центъра, ще има детски работилници, деца и родители могат да дойдат , да си изберат подаръци и да се включат в занаятчийските работилници. Етноцентъра е място, където даваме сцена на изява на много занаятчии и с годините те се утвърдиха.Художници, които правят икони, сувенири, свързани с Кюстендил.Така , когато идват туристи да могат да отнесат със себе си част от града ни.Ние свързваме туризъм, култура и традиции“, заяви Борислав Крумов, председател на Сдружение „Роден край“.

Етно център Рубин
Дарик- Кюстендил


Тай е категоричен, че занаятите, които не носят доходност в региона са изчезнали, като грънчарството.Все още се търсят кошници , защото се купуват и използват в ежедневието , има и възраждане при изработването на българската шевица.От скоро в Кюстендил баща и син изработват подници.

Етно център Рубин
Дарик- Кюстендил


 Сдружението стартира и най- новият си проект - Интернет Радио Стримоника.

Етно център Рубин
Дарик- Кюстендил