3-ма крадци задържаха кюстендилски полицаи, 2-ма с кражба на орехи се укриват
3-ма крадци задържаха кюстендилски полицаи, 2-ма с кражба на орехи се укриват / netinfo

      Трима извършители на кражби са задържани в РУ на МВР-Кюстендил през изминалото денонощие.

      29-годишният В.А. е хванат на територията на общ. Кочериново. Той е издирван от РУ на МВР – Дупница за извършена домова кражба в началото на годината в с. Яхиново. Укривал се е от органите на реда и е обявен  за издирване. Ще остане в ареста 24 ч. Работата по документирането на престъплението, за което е издирван и установяване на съпричастността му към други извършени кражби продължава.

     21-годишният Б.А. от кюстендилския квартал “Изток” се е укривал от 6 октомври, когато е проникнал с взлом в кафене в квартала, отнел е наличните монети в касата и хранителни стоки. Задържан е и ще остане в ареста 24 ч. Известен е на полицията като извършител и на други кражби, за които срещу него са образувани 2 дознания.

     24 часа ще остане в ареста и Д.В., 21 г., от кюстендилския квартал “Изток”.  Той и още двама негови приятели са били забелязани в землището на с. Драговищица да крадат орехи. Сигнализирана е полицията, пристигналият на място автопатрул открил каруцата с коня и орехите. Установена е самоличността на тримата избягали. 21-годишният мъж е задържан за 24 ч., приятелите му се укриват все още. По случая е образувана преписка в РУ на МВР – Кюстендил.