28 000 лв. бюджет на  Асоциацията по ВиК за 2015 г.
28 000 лв. бюджет на Асоциацията по ВиК за 2015 г. / Дима Кирилова,Дарик радио

Принципно съгласие за сключване на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и приемане на бюджет на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Кюстендилска вода" ЕООД гр. Кюстендил за 2015г бе гласувано на заседание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Кюстендилска вода" ЕООД гр. Кюстендил.
„Когато започне да действа самият оператор, тогава всички участници ще вземат решение за цената на водата.Ние сега взехме принципно съгласие за сключването на договор.Сложна е процедурата за промяна на цените, сега действат старите цени на Кюстендилска вода", заяви областният управител Виктор Янев.
На първото заседание беше гласуван проекто бюджета за 2015 г., а сега самият бюджет.28 000 лв. е бюджет за ВиК асоциацията за 2015 година . От тях 10 000 лв. се осигуряват от държавата, а останалите средства от общините, акционери.
"Основното перо е за персонала, който ще бъде от 3- ма души- главен секретар, с юридическо образование, счетоводител и ВиК специалист. Конкурс за работните места ще бъде обявен след седмица.