акция
акция
150 тона отпадъци са извозени само от едно незаконно сметище между селата Багренци и Граница при акцията за почистване, която се проведе миналата събота, отчете кметът Петър Паунов.

Кмет, съветници и кюстендилци чистят града и незаконни сметища (СНИМКИ)

Само под моста на плажа в Кюстендил са изчистени 2 тона и половина боклуци. В акцията по почистване се включи кметът Петър Паунов, общински съветници , много граждани.Предстои почистването  на сметището между селата Раждавица и Стенско.

акция

Ще бъде въведено видеонаблюдение  на невралгичните места.“Принудени сме да влезе  в сила и сериозна санкционна политика, за съжаление ще прибегнем и до конфискация на превозни средства“, заяви кмета Петър Паунов. Той не уточни броя на видеокамерите , които ще бъдат монтирани.

Акция по почистване на замърсени участъци на територията на Кюстендил и района около града

„Искам да изразя огромното си въодушевление от съботния ден, в който отново почувствах гордост като кюстендилец.Стотина души се събрахме, но резултатът беше все едно сме били 100 000.

Действително кюстендилци са хора с добри сърца и благодаря на всички, които се включиха, на всички, които не се включиха, но дойдоха и видяха как се работи и на всички, които в бъдеще ще се включат с внимание и най- вече с превантивната си дейност“, заяви Петър Паунов.

Той изрази благодарност и към всички представители на етажна собственост, които се включиха в акцията и уточни, че от тази събота започват щафетни акции по почистване в по- малки населени места.