Знака за борба със СПИН изписват в Димитровград със запалени свещи
Знака за борба със СПИН изписват в Димитровград със запалени свещи / netinfo

Кампания по превенция за Деня за борба със СПИН 1 декември организира за трета поредна година ученическият съвет на ПМГ „Иван Вазов" в Димитровград, съвместно с организацията за джендър изследвания.
Специални гости в гимназията днес бяха д-р Янева от РЗИ-Хасково, доброволци от Корпуса на мира и Антония Филева- от Фондацията за джендър изследвания и общински съветник.
Презентация по темата и беседа по темата СПИН бяха подготвили учениците. От ученическия съвет на гимназията раздадоха на присъстващите специални материали и листовки.

От ПМГ „Иван Вазов" днес стартира и сериа забавни образователни игри по инициатива на Брет Джонсън- доброволец от Корпуса на мира и Дайна Табуна от Европейската доброволческа служба, които работят към  Детския и младежки център в  Димитровград. По достъпен начин да информира младежите за ХИВ/СПИН и да им покажат как да се предпазват, е идеята им.  Игрите включват волейбол с презервативи, ХИВ / СПИН Jeopardy- базирана на американска шоу-игра и др. На 5 декември двамата доброволци ще гостуват на ЕГ „Иван Богоров", на 8 декември-в СОУ "Любен Каравелов" и на 9 декември- в СОУ "Васил Левски", информират от Детския и младежки център.

В късния следобед днес те призоваха димитровградчани да се включат в още една инициатива, посветена на Деня за борба със СПИН- със запалени свещи пред сградата на Младежкия център да бъде направена панделката- знак, в памет на жертвите от болестта.