Заседава областната комисия по безопасност на движението
Заседава областната комисия по безопасност на движението / DarikNews.bg, Архив
Заседава областната комисия по безопасност на движението
89797
Заседава областната комисия по безопасност на движението
  • Заседава областната комисия по безопасност на движението

Областната комисия за безопасност на движение по пътищата на Област Хасково заседава днес. Заседанието започlа в 9.30 ч. в зала „Марица“. По време на форума ще бъдат обсъдени пътно-транспортната обстановка в Област Хасково, дейността на институциите и мерките, набелязани от тях за намаляване на ПТП на територията на областта и ще бъдат приети конкретни предложения и срокове за тяхното изпълнение, с цел превенция на пътната безопасност. В звуковия файл чуйте заместник-областният управител Валентин Ангелов.

Областна администрация-Хасково е  партньор на МВР в инициативата за Европейски ден без загинали на  пътя. По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция  ТИСПОЛ  21-ви септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Тогава ще се проведе полицейска операция EDWARD.

Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на институциите в Европейската седмица за мобилност, която се провежда от 16 до 22 септември. По време на операцията ще има 24-часово видео-наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ , който в реално време ще регистрира всички произшествия и ще ги предоставя на обществеността. По време на операция EDWARD полицията ще подава към партньорите си ежечасна информация за броя и местата на настъпилите ПТП и последиците от тях.

Областна администрация-Хасково е партньор в кампанията и ще публикува през целия 21 септември, подадената от „Национална полиция“ информация на фейскбук-страницата си и на сайта на администрацията. Подробности за акцията ще бъдат представени и днес по време на  заседанието.