Харманли, "Тракийска шевица"
Харманли, "Тракийска шевица" / Община Харманли
С изложба „Живопис“ от 17.30 ч. днес започва програмата по повод Деня на Харманли – 2 май. Свои творби в Изложбената зала на Културния център ще подреди художникът Неделчо Кучков, информират от общината.

Акцент в тазгодишната програма е отбелязването на 70 години народно танцово изкуство в Харманли. На 25 април от 18 часа на пл. „Възраждане“ празничен фолклорен концерт „Традицията е жива“ ще представят деца от детските градини и училищата в града, танцови състави и клубове. Водещ ще е Галя Асенова.

Също на площад „Възраждане“ по време на концерта ученици от града ще се включат в Арт пленер „Европа“. Те ще рисуват на платната по тема, свързана с българския фолклор. Инициативата е част от реализацията на спечелен от Община Харманли проект, във връзка с председателството на страната ни на Съвета на ЕС.

Програма за празника на Харманли`2018
Община Харманли

Ден по-късно, на 26 април, в Културен център-Харманли ще бъде представена книгата на Атанас Николов „Живот като танц“.
Язовир „Кюмурлука“ и тази година събира състезатели по корабомоделен спорт от цялата страна. Откриването на първенството ще е на 27 април от 13.00 часа, а награждаването на победителите- на 29 април от 14.00 часа.

На 27 април от 18.00, в салона на НЧ „Дружба“ ще се състои концертът „Танцът – магия за очите и душата“ по повод 70 години танцово изкуство в Харманли и в чест на Атанас Николов.

Мощен рев на мотори ще озвучи града в събота, 28 април. От 11 часа, в отсечката на бул. „България“ /до Динковия магазин /, започва Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града по повод празника на Харманли.

Отново в съботния ден, но от 19.00 часа, на спортната площадка в парк „Димана Данева“, кметът Мария Киркова ще награди финалистите в общинския турнир по футбол, организиран по повод празника на града.

Изложба „Банкноти и монети от миналото“ ще бъде открита в Историческия музей на 30 април в 16.00 часа.

На 1 май в градската градина ще има „ТрансГурмеТур“ - изложение на традиционни за региона храни и напитки, а малко по-късно, от 20.00 часа, на лятната сцена в парка започва концертът на рок легендата на Харманли Петър Дичев и група „Славяни“.

На празничния 2 май, от 9.30 часа, в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли. От 11.00 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли е насрочена тържествената сесия на Общинския съвет. По традиция всяка година на тази сесията се връчва званието „Почетен гражданин на Харманли“.

Празничният вечерен концерт на пл. „Възраждане“ е с начален час 19.30 часа. За доброто настроение на жителите и гостите на града ще се погрижат Любо Киров и Невена Цонева. Краят на тържествата по повод празника на Харманли ще поставят празнични фойерверки.