Закриват МУЦ, определят стипендия за даровитите деца на Димитровград
Закриват МУЦ, определят стипендия за даровитите деца на Димитровград / netinfo
Закриване на Междуучилищният център по трудово- политехническо обучение с мотив, че е неефективно действаща институция ще гласува на сесия седващия четвъртък местния парламент в Димитровград. На заседанието съветниците ще вземат решения за закриване на училищата в село Черногорово и преобразуваното преди 2 години „Климент Охридски” в Димитровград.

30 точки са включени в проекта за дневен ред на предстоящата сесия. Сред тях е и одобряване на нова численост и структура на общинската администрация, която ще бъде намалена с близо 12 %.

Очаква се съветниците да одобрят нова Наредба, която да регламентира отпускане на стипенции за даровити деца и да разгледа анализа за дейността на служителите от Общинска полиция при РПУ- Димитровград.

Общински съвет ще вземе решение за съгласие Община Димитровград да съфинансира проект за „Създаване на българо- гръцки учебен център” по програма ФАР. Ще бъде разгледано и предложение да не бъде приет представения от „ВиК” Бизнес плана за 2009- 2013 година, заради липса на инвестиции за реконструкция и рехабилитация и нови обекти.