Юруков изненадал сините. Динко Тонев готви нова партия?
Юруков изненадал сините. Динко Тонев готви нова партия? / netinfo

Като изненадващо определи областният лидер на СДС - Хасково Янко Велев решението на Пламен Юруков да не се кандидатира за председател на синята партия. Според Велев, Националният съвет не е очаквал изявлението, което Юруков направи днес и на този етап е трудно да се коментира дали решението ще се отрази положително или отрицателно на партията.

След оттеглянето на сегашния председател обаче, вероятно ще се появят още претенденти за поста, освен тримата, които вече официално обявиха кандидатурите си, прогнозира в интервю за Дарик Янко Велев. Основната разлика в обявените пред Националния съвет позиции на Мартин Димитров, Иван Сотиров и Петър Паунов е по въпроса дали СДС да се яви самостоятелно или в коалиция на предстоящите избори, все още няма ясно изразен фаворит сред тях, коментира хасковският лидер на сините.

Янко Велев потвърди информацията, че Господин Тонев е напуснал националното ръководство на партията без обяснения. Мотивите си Тонев не е обявил официално. В сините кулоари обаче се коментирало, че напускането му е свързано с предстоящо учредяване на нова партия.