/ ОД на МВР-Хасково
Наблюдава се спад на подадените заявления
Временно се преустановява услугата за групово издаване на лични документи, съобщиха от полицията.

Удължава се срокът на валидност на документите за самоличност с 6 месеца

С оглед на обявеното с Решение от 13 март на Народното събрание на Република България извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разрастващата се пандемия от COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването и предотвратяване струпването на голям брой граждани в затворени пространства Ви уведомяваме, че ОД на МВР временно преустановява организирането и провеждането на изнесен прием с мобилен екип на заявления за издаване на български лични документи.

В Закона за мерките и действията по време на извънредното положение е указано, че срокът на валидност на личните карти и свидетелствата за управление на моторно превозно средство, които изтичат в периода от 13 март до 31 октомври, се удължава със 6 месеца. 

Спират да текат сроковете за осигурените лица за периода на извънредното положение

В посочения срок на удължаване тези документи ще са валидни само и единствено на територията на страната. По искане на лицето нова лична карта и шофьорска книжка може да се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок.

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР и звената БДС в районните управления продължават работата си с утвърденото работно време, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

Констатиран е рязък спад на подадените заявления, което означава, че гражданите спазват и се съобразяват с обявените противоепидемични мерки. За периода 9 -13 март са приети заявления за издаване на 942 лични карти, 797 паспорта и 594 свидетелства за управление на МПС.

Борисов обяви икономическите мерки: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите

От 16  до 20 март - 310 лични карти, 170 паспорта и 199 свидетелства за управление на МПС. От 23  до 26 март - 165 лични карти, 64 паспорта и 85 свидетелства за управление на МПС.