Врачанин краде злато в Хасково, александровец източи бургаски багер
Врачанин краде злато в Хасково, александровец източи бургаски багер / netinfo

37-годишен мъж от село Александрово е задържан за кражба, съобщиха от полицията. Хасковските криминалисти са установили, че мъжът е източил от незаключен резервоар на багер около 140 литра дизелово гориво. Машината е собственост на бургаска фирма и се е намирала в землището между селата Узунджово и Александрово. Горивото е иззето с протокол, образувано е досъдебно производство.

Също за кражба в ареста на РУП - Хасково е 47-годишен мъж от врачанското село Баница. Полицаите са доказали, че след счупване на патрон на врата е проникнал в жилище в ЖК "Бадема" в областния град, откъдето е задигнал златни накити. След подадения сигнал от собственика на дома, заподозреният извършител е задържан в същия блок. В близост до блока е намерен и лекия му автомобил, от който криминалистите са иззели веществени доказателства.

По същото време в квартала са станали още две прониквания в апартаменти. От единия не е откраднато нищо, но от другия е извършена кражба на 100 лева и златни обеци. Органите на реда ще изясняват дали познатият им с подобните си прояви задържан е съпричастен и към тях.