Харманли
Харманли / Областна администрация, Хасково
До края на годината Харманли ще има напълно обновен спортен комплекс. Това стана ясно при посещението на областния управител на Хасково Станислав Дечев там. Днес се проведе поредната изнесена приемна. По инициатива на Станислав Дечев бяха инспектирани строителните работи по реконструкцията и модернизацията на градския стадион. Само след няколко месеца там ще има модерно спортно съоръжение за футбол, закрита и открита писта за тренировки по лека атлетика, сектори за различните дисциплини,  стрийт фитнес, нови съблекални, места и трибуни за зрителите и т.н.

Харманли
Областна администрация, Хасково

„Комплекс „Хеброс“ ще бъде неузнаваем. Знам, че създаваме временно неудобство на спортуващите, но това в момента е строителен обект и трябва да ограничим напълно достъпа до него. Сигурна съм, че когато видят резултата, нашите съграждани ще оправдаят мерките, които сега предприемаме“, каза кметът на Харманли Мария Киркова.

„Вярвам, че всеки един лев, инвестиран в спорт и здраве, се връща многократно, затова адмирирам община Харманли за този проект“, подчерта областният управител Станислав Дечев.

По-късно той се срещна и с жителите на община Любимец. Там до година ще бъдат завършени три знакови за различни обществени групи обекти. Ще бъде открит нов клуб за възрастните хора. Той ще се намира в центъра на града, в някогашен обект на МВР, който е предаден на община Любимец.

Любимец
Областна администрация, Хасково

Кметът Анастас Анастасов разказа, че другият амбициозен проект е Младежкият дом. Сградата в миналото е била с такова предназначение, но през последните десетилетия останала занемарена, защото е сменила многократно собствениците. Сега тя ще бъде изцяло реновирана, вътрешното пространство ще бъде преосмислено и модернизирано.

„В рамките на година, с много усилия и работа, ще върнем на Любимец Младежкия дом. Единственото старо нещо, което ще запазим тук, ще е надписът на сградата“, разказа кметът Анастасов.

Любимец, Младежки дом
Областна администрация, Хасково

Той представи на  областния управител на Хасково и третия си амбициозен проект- разширяване на Специализираната болница за рехабилитация и създаване на условия за лечение и възстановяване на деца с двигателни проблеми. По този проект също вече се работи, увери кметът на Любимец.

Харманли и Любимец са общини, където се работи много, генерират се идеи и голяма част от тях се реализират на практика. Кметовете им са упорити и успяват да финализират проектите си с финансиране от правителството, със собствени или с европейски  средства“, коментира Станислав Дечев.

Следващата седмица ще са приемните му в общините Минерални бани и Стамболово, информират от областната администрация.