Утре започват моста на с. Бориславци
Утре започват моста на с. Бориславци / Darik News, архив
Утре започват моста на с. Бориславци
66153
Утре започват моста на с. Бориславци
  • Утре започват моста на с. Бориславци

Буквално от утре стартират строително-ремонтните работи за възстановяване на моста, който свързва селата Малки Воден и Бориславци и бе относен при наводненията през февруари 2012 година. При скъсването на моста в бездната пропадна джипа на димитровградския бизнесмен Георги Бойчев, чието тяло и това на съпругата му Недялка бяха открити в язовир "Ивайловград" след дни.

Утре започват моста на с. Бориславци
netinfo

Връзката между двете маджаровски села е обходен път, който на два пъти през тази година бе залят и жителите им бяха принудени да се придвижват с лодки. През март междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към министерския съвет отпусна средства за нов мост.

870 000 лв. ще е стойността на съоръжението, а срокът за изпълнение е 8-месечен. Днес се приема временната организация и работата на практика започва от утре, като имаме уверенията на изпълнителя, че сроковете ще бъдат скъсени поне с 40 процента и обектът ще е завършен преди нова година, но това разбира се зависи от времето, както и от нивото на яз. Ивайловград, каза днес инж. Лазар Лазаров от УС на АПИ.

Утре започват моста на с. Бориславци
netinfo

Приключила е процедурата и за сновния ремонт на опасния мост в Любимец, затворен от март, при което жителите на Йерусалимово, Оряхово, Васково и Георги Добрево са откъснати от общинския център и обработваемите си земи. Следващата седмица предстои решение на УС на АПИ, като срокът за дейностите там е 12-месечен, каза още Лазар Лазаров. Чуйте го в звуковия файл.