Утре става ясно кои точно училища в региона ще стачкуват
Утре става ясно кои точно училища в региона ще стачкуват / netinfo

Този следобед синдикатите в Хасково ще вземат точно решение дали на 15 или на 17 септември ще се състои едночасовата предупредителна стачка по училищата. Утре ще са ясни точните списъци на всички школа, които ще участват в ефективните протести. Вероятно и тук те ще започнат от 24 септември.

Преди това синдикатите тук организират редица прояви. На 14-ти септември отделни училища ще правят молебен за здравето на семействата и успеха на учениците, за първия учебен ден ще има и обръщение към обществеността, към всички родители и ученици. За 19 септември е предвидено провеждането на авто-поход от самите учители. Предвидените са и различни други прояви под надслов “Очите детски гледат нас, за тях е грижата ни свята”.

В дебат в сутрешния блок на Дарик радио, представители на синдикатите заявиха, че със стачката и проявите, които ще я предхождат, искат да покажат на децата, че независимо от унизителното отношение към учителя, той обича децата, мислим за тях и се раздава за тях.

Част от учителите няма да се включат в предвидения ден на мълчанието. Тяхната позиция е, че ако са сърдити на някого,то не е на децата.