Убиецът от Димитровград: “Застрелях семейството защото ми дължаха пари”
Убиецът от Димитровград: “Застрелях семейството защото ми дължаха пари” / netinfo

Хасковски окръжен съд определи постояннамярка "задържане под стража" на 42-годишния Недялко Димитров, обвинен в убийството на 27-годишния Бейтула Юсеин от Димитровград и 19-годишната му съпруга Неврие.

Предвид тежкото криминално минало на Димитров, който има 16 осъждания, и опасността той да се укрие, съдът уважи искането на прокуратурата за постоянното задържане на убиеца. 19-годишният Петър, който първоначално беше заподозрян като съучастник остава като свидетел по случая, има още двама свидетели, стана ясно в съдебното заседание днес. Тримата свиделети и Недялко били в автомобил пред дома на жертвите. По думите им Недялко слязъл от колата с пистолет, малко след това свидетелите чули два изстрела, след около 20 секунди Недялко се върнал в автомобила и заявил цитирам: "изчистих ги". Стана ясно още, че преди това Недялко ходил дос. Конуш да търси други хора с цел грабеж.

Пред съда задържаният заяви, че не се противопоставя на искането на прокуратурата.

Пред Дарик радио Недялко Димитров каза, че е убил Бейтула защото му дължал 4800 лева, а жена му защото се намесила в спора между тях.

27-годишният Бейтула Юсеин беше прострелян в слепоочието на 1 декември вечерта и почина намясто. 19-годишната му съпруга също беше простреляна в главата, според първоначалните данни, докато е спяла. Тя почина вчера в пловдивска болница. Какво точно каза пред Дарик хладнокръвния убиец чуйте от звуковия файл.