Търговската палата отменя срещите с бизнеса и отбелязването на празника на лозаря
Търговската палата отменя срещите с бизнеса и отбелязването на празника на лозаря / netinfo

Председателите на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и на Хасковската структура Янчо Янев са решили да отменят тазгодишните срещи с бизнеса и традиционното отбелязване на празника на лозаря заради трагичните събития в община Харманли и обявеният ден на национален траур. Част от средствата, предназначени за традиционното събитие, ще бъдат целево пренасочени към дарителската кампания за подпомагане на пострадалите от наводненията жители на региона. С официално писмо БТПП ще прикани и всички поканени за празника на виното да се включат според възможностите си със средства в дарителската сметка на Български червен кръст, отворена за бедстващите след наводненията.

БТПП и ХТПП остават на разположение за съдействие при подобряване на инфраструктурата в района на наводненията сега, както и по-късно чрез консултиране при кандидатстване по проекти за финансиране, нови инициативи и други дейности, свързани с опазване и превенция на населението при природни бедствия и катаклизми, съобщават от палатата.

Банкова сметка на Българскиа червен кръст, по която се набират парични дарения за пострадалите от наводненията в община Харманли:

Български червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

Дарение можете да направите и онлайн на Интернет страницата на организацията www.redcross.bg .