Ще гледат под лупа всяко ПТП на общински път, за да се избегнат злоупотреби
Ще гледат под лупа всяко ПТП на общински път, за да се избегнат злоупотреби / netinfo
Ще гледат под лупа всяко ПТП на общински път, за да се избегнат злоупотреби
58017
Ще гледат под лупа всяко ПТП на общински път, за да се избегнат злоупотреби
  • Ще гледат под лупа всяко ПТП на общински път, за да се избегнат злоупотреби

Началниците на полицейските служби и застрахователните дружества своевременно да уведомяват Кмета на Общината при ПТП с имуществени щети, причинени от неравности по пътната настилка. Това предложение на кмета Георги Иванов бе одобрено на днешната сесия на Общинския съвет. В мотивите се посочва, че през 2012 година драстично се е увеличил броят на предявените от физически лица и застрахователни дружества искови претенции към Общината за заплащане на претърпени имуществени щети, настъпили в резултат на пътно-транспортни произшествия, причинени от неравности по пътната настилка на общинските улици. В мотивите си кметът посочва още, че два пъти от общинската администрация оборват подобни искания в съда - когато недобросъвестни граждани имат претенции към Общината, а вината за дупки и неравности по пътя не е нейна, а например на „В и К" или Енергото, които са правили ремонт и не са си довършили работата. Изискването е ние да присъстваме на това събитие, за да се документира каква е причината и чия е вината, или пък ако има инсинуация, да се докаже, заяви още кметът.

Докладната породи дебати, и то в чисто технически план. Съветниците решиха да сменят думата „незабавно", фугираща в първоначалния вариант на докладната, със „своевременно". 

Становищата на Антон Иванов от ГЕРБ, Евгени Колев от Коалиция за Хасково, Красен Ангелов от ДСБ, Таня Захариева от ГЕРБ, кмета Георги Иванов, Смиляна Нитова от БСП и Себахтин Исмаил от ДПС - в звуковия файл: