Серийният убиец Недялко Димитров-Момата: Чакам следващото измерение
Серийният убиец Недялко Димитров-Момата: Чакам следващото измерение / netinfo

Поредно съдебно заседание за жестокото убийство на младо семейство от Димитровград ще се състои днес в Окръжния съд. Обвиняем за разстрела на Бейтула и Неврие Махмуд е Недялко Димитров-Момата. Очаква се днес делото да приключи, тъй като вече е готова съдебната психиатрична-психологична експертиза. Тя бе извършена от специалисти от Пазарджик, тъй като Момата е в затвора там. 29-годишният Бейтула Махмуд и 19-годишната му съпруга бяха разстреляни на 1 декември 2008 г. Простреляният в главата Бейтула загина на място, съпругата му, също простреляна в главата, почина три дни по-късно в болница.

Дарик научи, че според заключението на експертите Димитров не е действал в условията на силно раздразнение и липсват данни за патологичен афект. За извършеното той има ясно съзнание, разказва подробно с емоционална хладност, без чувство на състрадание. Според експертите Димитров страда от диссоциално личностно разстройство, но не и от психично такова, което да представлява "разстройство на съзнанието". В този смисъл механизмът на извършеното деяние не е болестен.

В експертизата е описано още, че Димитров е добре ориентиран, контактен, с правилен мисловен ход. Споделя за извършеното с равен, спокоен глас. Ето част от разказа му пред специалистите - "... той запали, ядоса се, беше пийнал и аз го застрелях в главата. Жена му записка и стрелях и в нея. Сега не съжалявам. Аз пак щях да го направя, и още 10 да имаше и тях щях да убия. Аз вярвам в съдбата, така е трябвало да стане. Вярвам в преражданията и съм определен да изпълня присъдата на тези хора, които в миналия си живот нещо са прегрешили. Не съжалявам... е, да, жената нищо не ми беше направила, но се разписка. Страхувах се да не ме издаде с писъците си. За мен сега няма значение къде съм, дали в затвора или навън. Аз чакам следващото измерение".