С тържество закриват лятното училище в с. Черногорово
С тържество закриват лятното училище в с. Черногорово / Darik News, архив

С тържество от 10.30 ч. днес в ОДЗ № 4 на с. Черногорово приключва лятното училище, което община Димитровград организира по проект "Социално включване". Общо 75 деца участваха в него, разделени на 5 групи- в с. Черногорово, с. Радиево, град Меричлери и две в кв. Изток. Тези в кв. Изток ще продължат работа с 30-те деца там още месец, съобщи ръководителят на „Социално включване” Елена Тодорова.

Петима педагози и трима медиатори работиха с включените в лятното училище, което стартира на 15 юли. Заниманията бяха всеки делничен ден по 4 часа, като за децата бяха осигурени закуски и натурални сокове.

От 12 деца е групата в с. Черногорово. В лятното училище под формата на игра, по достъпен и забавен начин те овладяваха необходими им за първи клас познания. Днес ще получат раници и несесери за ученически пособия. Идеята е в лятното училище децата от целевата група да имат възможност за допълнителна подготовка и подкрепа за равен старт в училище преди предстоящото им постъпване в първи клас, коментира Елена Тодорова.

 

Проектът е насочен към деца от 0 до 7 г. от уязвими социални групи, които да получат здравни, социални и образователни услуги. Финансира се от Световната банка, чрез Министерство на труда и социалната политика. Това са деца с увреждания, от уязвими етнически общности, с безработни родители, многодетни семейство или такива, които получават социални помощи и др.