Румяна Нейкова ориса БЕБЕ 2009 със злато
Румяна Нейкова ориса БЕБЕ 2009 със злато / netinfo

Олимпийската шампионка от Пекин Румяна Нейкова стана орисница на роденото в последната минута на 2009-а година българско бебе. Това е Мартин Гюлев от Свиленград. Известната спортистка му пожела да надмине нейните успехи в живота и спорта и много вяра в доброто. Момченцето получи златен кръст като символ на вярата и любовта. Церемонията се проведе в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Свиленград. Както повелява традицията днешния Бабинден, майката на Мартин - Пепа Гюлева поля символично ръцете на акушерката изродила детето й - Софка Коларова.

Кметът на Свиленград Георги Манолов пожела на малкия Мартин да прослави града, така като го е направил в първите двайсет дни от своя живот и му подари почетен знак и 1000 лева.

Със сребърна монета бе дарено последното за 2009-а бебе от името на Областна управа - Хасково. Заместник-областният управител Румяна Въчева му пожела здравето и силата на бика, символ на годината в която е родено детето.

През миналата година в болницата в Свиленград са проплакали 230 бебета. В местното АГО работят 3-ма лекари и 9 акушерки.