/ Дарик радио, Хасково
Разследването срещу бившия рейнджър от тополовградското село Орешник - Иван Пачелиев буксува заради неизготвени експертизи. Иван Пачелиев бе арестуван през февруари от елитните отряди на МВР.

Бившият легионер Пачелиев иска защита от руското посолство

Тогава от полицията съобщиха, че той е стрелял с незаконно оръжие по полицай. Бившият легионер отрече. Той е обвинен в незаконно притежаване на оръжие и възпрепятстване органите на реда при изпълнение на служебните им задължения.

Протест пред съда в Тополовград, искат свобода за бивш командос

Днес от Апелативна прокуратура Бургас съобщиха за Дарик радио, че срокът на разследването е удължено, защото 5 месеца поисканите експертизи от държавното обвинение не са готови.

Рейнджърът от Орешник остава в ареста

Поръчката на прокуратурата е в Националния институт по криминалистика и криминология. От там все още не са дали експертното си мнение, а това пречи разследването да приключи и е станало причина да бъде удължен срокът.

Подобен казус има и в Окръжна прокуратура Хасково. Тук отново заради неизготвени експертизи не може да приключи разследване за убийство в Любимец. Преди време от обвинението неофициално коментираха, че ще поискат експертизите да бъдат изготвени в частна лаборатория.